Szerzők: DR. MERKELY BÉLA

Dr. Sándor tamás köszöntése 85. születésnapja alkalmából.

Érbetegségek: 2019/1. 3-4. oldal

Semmelwies Egyetem

SEMMELWEIS EGYETEM
Rektor


Dr. Merkely Béla
egyetemi tanár

Dr. Sándor Tamás

Dr. Sándor Tamás
magántanár úr
részéreTisztelt Sándor Tamás Úr!
Kedves Tanár Úr!

Engedje meg, hogy tiszta szívből köszöntsem Önt 85. születésnapja alkalmából. Minden élet teljes a maga nemében, az Ön 85 éve nem csak családja, barátai, hozzátartozói számára különleges, hanem a Semmelweis Egyetem számára is igen értékes.

Köszönet illeti Tanár Urat, hogy a Semmelweis Egyetem aranydiplomás orvosaként a mai napig az egyetem munkatársaként végzi felbecsülhetetlen tevékenységét, műveli magas színvonalon választott gyönyörű hivatását. Köszönjük, hogy úttörő munkássága révén bevezette és először alkalmazta a radioizotópos technikát a mélyvénás thrombózis diagnosztikájában, majd később a duplex ultrahang scanninget. Az Ön neve fémjelzi a krónikus vénás betegségek modem sebészeti és konzervatív kezelését, valamint a korszerű thrombózis-profilaxis bevezetését és elterjesztését.

Tanár Úr nemzetközileg is elismert tudósként, kiemelkedő oktatóként magas állami elismerések díjazottjaként sok dicsőséget szerzett a Semmelweis Egyetemnek. Olyan embert tisztelhetünk Önben, aki egész életében hű maradt választott hivatásához, szakmai közösségéhez, hazájához. Ön azok közé tartozik, akiknek szellemi és erkölcsi bátorsága sokaknak jelenthet ma példát.

Tisztelt Tanár Úr, gazdag élete 85. születésnapján tisztelettel köszöntöm és kívánok jó egészséget, sok erőt tudományos és szellemi életműve további kiteljesítéséhez,


Budapest, 2019. február 6.

Dr. Sándor Tamás köszöntője

Érbetegségek: 2019/1. 3-4. oldal