Szerzők: SZERKESZTŐSÉG

Folyóiratunk díjait a Nyíregyházi Angiológiai Napokon ismét kiosztottuk. Az értékelésre a folyóirat Szerkesztő Bizottságán kívül a MAÉT és a MACIRT vezetoit kértük fel.

Érbetegségek: 2007/4. 116. oldal

Folyóiratunk díjait a Nyíregyházi Angiológiai Napokon ismét kiosztottuk. Az értékelésre a folyóirat Szerkesztő Bizottságán kívül a MAÉT és a MACIRT vezetőit kértük fel. Legjobb Publikációért-díjban az alábbi cikkek első szerzői részesültek:

Kereszturi G., Mikola J., Berek P.: Az atherosclerosis korai felismerése és rizikószurés a Közép-Dunántúlon. A mobil érdiagnosztika. Érbetegségek, 13:71-76. (2006)

Kékesi V., Merkely B., Juhász-Nagy S.: Az endothelin coronária hatás jellemzoi myocardialis ischaemiában:kisérletes vizsgálatok. Érbetegségek, 14: 57- 61. (2007)

Menyhei G., Kollár L., Kasza G., Hardi. P, Verzár Zs., Grexa E.: Infrarenalis aorta aneurysma kezelésére alkalmazott endovascularis és nyitott mutétek eredményeinek összehasonlítása. Érbetegségek, 13:15-20. (2006)

Pécsvárady Zs.: Perifériás artériás betegség (PAB) és a komplex kardiovaszkuláris prevenció. Érbetegségek, 14. 77-86. (2007)

Veres K., Szomják E., Kerekes Gy., Dér H., Szerdahelyi Sz., Tumpek J., Szegedi Gy., Soltész P.: Foszfolipid ellenes antitestek alsó végtagi perifériás érbetegségekben. Érbetegségek, 13:21-26. (2006)

A Legjobb Publikációért - díj A díjak odaítélésénél a korábbi követelményeken kívül, a hazai publikációk idézését is fontos szempontként vettük figyelembe. Nem eloször észrevételezzük, hogy egyes szerzok talán tudatosan, talán figyelmetlenségbol a hazai kollégák értékes munkáit rendre mellozik. Fontosnak tartjuk, hogy a témába illo, arra érdemes hazai cikkek, könyvek idézésre kerüljenek. Ez annyit jelent, hogy elismerjük és értékeljük az itthoni, nehezebb körülmények között alkotott eredményeket, vagyis ez saját teljesítményeink megbecsülése, más esetben lebecsülése. A díjak odaítélésénél tehát elonyben részesítettük a hazai munkákat idézo cikkeket. A jelen értékelés során úgy gondoltuk, hogy egy-egy cikk végén az idézheto közleményeknek legalább 20%-a legyen itthoni munka. Konkrétan, az alsó határt három citátumban határoztuk meg. Ezt azonban a leheto legtágabb módon értékeltük, vagyis az önidézést, hazai szerzo külföldön megjelent cikkét, sot még külföldi szerzo itthoni folyóiratban publikált munkáját is elfogadtuk. A következo díjkiosztás során nem annyira a hazai szerzoség értelmezésének szukítését, mint inkább az arányszám növelését tartjuk kívánatosnak. Odaítélésre került folyóiratunk Fődíja is. Ezt most Tasnádi Géza professzor kapta, aki évtizedek óta töretlen lendülettel, mind hazai, mind nemzetközi viszonylatban kimagasló alkotó munkát végez. Köszönjük, hogy munkásságának jelentos részét folyóiratunkban is megismerhettük. Az Érbetegségekben összesen 12 cikke jelent meg, ebbol 8-nak elso szerzoje. A grémium legutóbbi munkáját is nagyra értékelte: Tasnádi G., Dzsinich Cs., Jámbor Gy.: Artéria aneurysmák gyermekkorban. Érbetegségek, 13:47-52. (2006).
Ezúton is köszönjük a díjazottak értékes publikációit, amelyekkel lapunk szakmai színvonalát jelentosen emelték, és várjuk további cikkeiket.
Akiket érdekelnek a díj odaítélés feltételei, illetve kíváncsiak a korábbi díjazottakra, azoknak az alábbi irodalomjegyzékben adunk lehetoséget ezek felidézésére.

 

Érbetegségek: 2007/4.

Irodalom

  1. A "Legjobb Publikációért"-díj. Érbetegségek, 8:1345-138. (2001)

  2. A "Legjobb Publikációért"-díj nyertesei. Érbetegségek 10:89. (2003)

  3. Folyóiratunk Nagydíja. Érbetegségek, 12:127-129. (2005)

Érbetegségek: 2007/4. 116. oldal