Szerzők: SZERKESZTŐSÉG

Beszámoló Fehérvári Angiológiai Napokon történt díjkiosztásról.

Érbetegségek: 2009/4. 123. oldal

Folyóiratunk díjai a Fehérvári Angiológiai Napokon kerültek kiosztásra. A Legjobb publikációért-díjat Pfliegler György: Thrombosis profilaxis - 2008. (Érbetegségek 15:103-109.) és Rábai Miklós és munkatársai: Vörösbor és alkoholmentes vörösbor kivonat kedvező in vitro haemorheologiai hatásai. (Érbetegségek 16: 45-52.) c. cikke érdemelte ki.

Ismételten nagy figyelmet fordítottunk az értékelés során arra, hogy a jutalmazott cikkek mennyiben hivatkoznak a hazai szerzők munkáira, azok idézésére, vagyis itthoni tevékenységünk elismerésére. Több olyan publikáció jelent meg lapunkban, amely egyéb értékei alapján kiérdemelte volna a díjat, de a hazai kollégák eredményeinek figyelmen kívül hagyása miatt, nem kaphatott elismerést.

A Fődíjat Meskó Éva főorvosnő nyerte el, aki folyóiratunkban eddig összesen 9 cikket írt, ebből 8-nak volt első szerzője. Legutóbbi értékes munkája, a Kritikus végtagischaemi, nemrég jelent meg lapunkban (Érbetegségek, 15 (4):99-102.). Kimagasló munkásságának része az a szervező tevékenység, amellyel 2008/4. lapszámunk összeállításában oroszlánrészt vállalt. Kérjük, hogy aktivitásával támogassa továbbra is az Érbetegségek sikerét.

Köszönjük a szavazásban résztvevő kollégák fáradozását, és a sikeres Angiológiai Napok rendezőinek magas szintű munkáját.


Érbetegségek: 2009/4. 123. oldal